مراحل طلاق توافقی بدون وکیل چیست؟ طلاق توافقی بدون وکیل، یک روش ساده و سریع برای خاتمه رابطه ازدواجی است که بدون نیاز به دادگاه و وکیل انجام میشود. در این روش، همسران به صورت خودجوش توافق میکنند که ازدواج شان را به پایان برسانند و شرایطی مانند تقسیم داراییها و نحوه تربیت فرزندان را تعیین میکنند. مراحل طلاق توافقی بدون وکیل عبارتند از: 1. توافق بر شرایط طلاق: همسران باید به توافق درباره…
چهقدر با شرایط پذیرش خروج از کشور زوجه در ضمن نکاح آشنایی دارید؟ در قانون جمهوری اسلامی خروج زن از کشور باید تحت اجازه شوهر او باشد. بهتر است این اجازه به عنوان یکی از شرایط ضمن عقد نکاح درج شوند تا پس از آن، برای هر بار خروج از کشور، زن دچار مشکل نشود. در این نوشته با شما درباره وجوه حقوقی مسئله حق خروج از کشور خانمها با شما صحبت میکنیم. پس…
آیا تا به حال به اصطلاح «حدود اختیارات ولی قهری» برخورد کردهاید؟ افراد زیر ۱۸ سال معمولاً در هنگام خریدوفروش اموال خود، انجام معاملات، طرح شکایات و هر گونه مسئله مالی و حقوقی دیگری با موضوعی به نام اجازهٔ ولی قهری مواجه هستند. این اجازه در مورد ازدواج دختران باکره نیز صدق میکند. بهطورکلی قانون اجازه ولی قهری بهمنظور محدودکردن اختیارات افراد زیر ۱۸ سال و افرادی توانایی تصمیمگیری صحیح را ندارند ایجاد شده…
چرا داشتن وکیل انحصار وراثت واجب است؟ یکی از مسائل رایجی که پس از مرگ شخصی پیش میآید و در اکثر مواقع موجب اختلاف بین افراد میگردد، مسئله انحصار وراثت است. برای اینکه متوجه شوید وکیل انحصار وراثت را چگونه انتخاب کنید همراه ما باشید. انحصار وراثت چیست؟ انحصار وراثت به معنای تقسیمکردن اموال متوفی بین نزدیکان و به ترتیب شامل نزدیکان طبقه اول، طبقه دوم، طبقه سوم است. بهعبارتدیگر اسامی وراث و میزان…
در بحث ملاقات فرزند بعد از طلاق برای خانوادههای در حال جدایی یا جدا شده، ممکن است سوالات زیادی مطرح شود. مثلاً اینکه تفاوت حق ملاقات با حضانت چیست؟ یا شرایط ملاقات قبل از جدایی با بعد جدایی تفاوتی دارد؟ گاهی هم این سردرگمی در مورد تاریخ، مدت زمان و مکان ملاقات پیش میآید. در این مقاله با مراجعه به قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، با زبانی ساده به پاسخ اینگونه سوالات…
در قانون ایران شرایطی پیشبینی شده است که طی آن به زوج یا زوجه این امکان را میدهد بدون اینکه خود را درگیر مناسبات و تشریفات سخت و زمانبر طلاق کنند، به ازدواج خود از طریق نهاد حقوقی فسخ نکاح پایان دهند؛ البته استفاده از این نهاد حقوقی فقط در شرایط خاص و از پیش تعیین شدهای ممکن است که یکی از آنها فسخ نکاح به دلیل پنهان کردن ازدواج سابق است. در ادامه…
گاهی پیش میآید که افراد و اتابع خارجی در ایران به مشکل میخورند و میخواهند در ایران از هم جدا شوند. طلاق اتباع خارجی در ایران دارای شرایط و مراحلی است که باید طی شود. هر زنوشوهری در زندگی خود ممکن است به مشکلات و اختلافاتی برسند. گاهی این اختلافات بیشتر و شدیدتر میشود و به جایی میرسد که دو طرف نمیتوانند در کنار هم زندگی کنند. هر چقدر بیشتر با همدیگر ادامه میدهند،…
مسئلهی مهریه، یکی از مسائل بسیار پرشمار در بین دعواهای خانوادگی و دادگاه است. وقتی دو نفر از هم طلاق میگیرند، تازه این مشکلات و دردسرها برای هر دو شخص به وجود میآید. زن میخواهد مهریه را که طبق قانون حق او است بگیرد و مشکلاتی و مسائلی مثل تعدیل و اعتراض به رای تعدیل مهریه ممکن است پیش بیاید. در روند پرداخت مهریه میتواند مسائلی مربوط به اقساط مهریه به میان بیاید. به…
آیا با مراحل تعیین نصب قیم آشنایی دارید؟ مبحث قیمومیت یکی از مباحث حقوقی است که تعداد زیادی از افراد ممکن است با آن سر و کار پیدا کنند، به خصوص اگر شما پدر یا مادری باشید که در آستانهی جدایی است و فرزندی زیر سن بلوغ دارد به احتمال زیاد یکی از دغدغههای جدی شما مسئلهی قیمومیت فرزندتان است. در این مقاله سعی داریم به شیوهای ساده اما کامل به این مبحث پرداخته…
مهریه در طلاق توافقی چگونه تعیین و پرداخت میشود؟ در ابتدا بیایید به این مسئله نگاهی بیاندازیم که در زندگی انسان، همیشه همهٔ چیز آن شکلی که او انتظار دارد پیش نمیرود. ممکن است زوجی ازدواج کنند، یا حتی بچهدار شوند، اما دلایل متعددی باعث شود که ادامه این زندگی مشترک درست نباشد. پس زن و مرد نیازمند جدایی هستند. وقتی هر یک از زوجین بخواهد از دیگری جدا شود، میتواند درخواست طلاق دهد….