امروزه بسیاری از جدایی ها به دلیل نداشتن تفاهم اخلاقی بین زن و شوهر رخ میدهند. تفاهم در یک تعریف یعنی فهم متقابل یکدیگر، که ابعاد مختلفی دارد: فهم احساسی، فهم مشکلات شغلی، فهم گرفتاریهای روزانه، فهم مشکلات خانوادگی و… زوجین باید مشکلات و مسائل یکدیگر را درک کنند.

هرگاه بتوانید احساسات، عواطف و همینطور معضلات روحی که همسرتان با آن روبرو است را درک کنید، قطعا میتوانید یک رابطهی سالم زناشویی هم داشته باشید. اشکال کار در این است که زن و مرد این رابطهی سالم را درست پایهریزی نمیکنند و هرکدام به جای اینکه همدیگر را درک کنند، بیشتر به فکر خودخواهیها، خواستهها و امیال شخصی خودشان هستند و به عواطف و احساسات همسرشان اهمیت چندانی نمیدهند.
عوامل مختلفی در این مسئله نقش دارد مثل: دخالتهای خانواده همسر، خودخواهی مرد و زن، لجبازی با یکدیگر، ممکن است یکی از همسران به دیگری چندان علاقهای نداشته باشد و تحت فشار و اجبار تن به ازدواج داده باشد و همیشه از این موضوع رنج ببرد و همین موضوع باعث شود هیچوقت خود را به طرف مقابل نزدیک نکند. همینطور عدم ارضای مسائل جنسی نیز میتواند یکی از مسائل اساسی عدم تفاهم بین زوجین باشد.
درخواست طلاق توافقی به دلیل نداشتن تفاهم اخلاقی
هرگاه زن یا مرد از خصوصیات و تفاوت های روانی و رفتاری طرف مقابل خود اطلاع و آگاهی نداشته نباشد، احتمال بروز سوءتفاهم افزایش مییابد. خیلی از متقاضیان طلاق در دادگاه خانواده، دلیل طلاق را نداشتن تفاهم اخلاقی عنوان میکنند. در واقع هر کدام از زن و مرد که خواهان طلاق هستند، دلایل مخصوص به خود را دارند. گاهی با مشکلاتی در زندگی زناشویی مواجه میشوند که فقط بین زن و شوهر بوده است و مدرکی برای اثبات آن ندارند. اما دادگاه برای صدور حکم نیاز به دلیل و مدرک دارد.
آیا زن می تواند با گفتن تفاهم نداریم از شوهر طلاق بگیرد؟

درخواست طلاق زن از دادگاه خانواده در صورت مخالفت شوهر، نیازمند اثبات دلیل است. در مواردی که زن از شوهر وکالت در طلاق یا به عبارتی حق طلاق نداشته باشد باید برای دادگاه ثابت کند که زندگی مشترک او با شوهر باعث عسر و حرج است.( عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است) بنابراین اینکه صرفا بگوید تفاهم اخلاقی با شوهر ندارم در دادخواست طلاق مفید به فایده نخواهد بود.
آیا مرد می تواند بدون دلیل همسر خود را طلاق دهد؟

هر چند که بر طبق قانون و فقه شیعه مرد اختیار طلاق را دارد و این امر از طرف وی، نیازمند دلیل نیست، منتها قاضی قطعا در مورد دلیل طلاق از مرد یا وکیل او جویا خواهد شد. ولی در واقعیت مرد میتواند با پرداخت حقوق مالی همسر از قبیل مهریه و نفقه حتی در مواردی که دلیل موجه برای این درخواست نداشته باشد، از دادگاه تقاضای طلاق کند. به عبارت دیگر امکان رد کردن دادخواست طلاق وی به دلیل نداشتن دلیل موجه امکان پذیر نیست. و در صورتی که دادگاه خانواده چنین حکمی صادر کند و درخواست طلاق را رد کند در دادگاه های عالی ( منظور دادگاه تجدید نظر و دیوان است) نقض میشود.
مقالات دیگر: